AMBASADORI POVELJE O RAZNOLIKOSTI HRVATSKA

article image

Čelnici uspješnih poduzeća u Hrvatskoj, ambasadori su Povelje o raznolikosti

Abmasadori Povelje o raznolikosti Hrvatska promiču i doprinose poticajnom poslovnom okruženju u kojem se raznolikost prihvaća.

Marinko Došen, predsjednik uprave, AD Plastik

John Gasparac, predsjednik uprave, PwC Hrvatska

Gordana Kovačević - Ericsson Nikola Tesla

Daria Mateljak, direktorica za Hrvatsku, Hauska & Partner 

Goran Ražnjević, predsjednik uprave, Ilirija d.d.

Aida Salamanca, Country Director, British Council

Daria Mateljak, direktorica Hauske i Partner, rekla je kako je raznolikost plemenita vrijednost i jedna od važnijih koje pojedinci i organizacije trebaju razvijati u suvremenom društvu. Usvajanje Povelje je tek početak suradnje i zajedničkih ulaganja u razvoj svijesti o koristima raznolikosti. Ne radi se samo o potrebi da učimo prihvaćati, razumjeti i poštovati manjinske društvene skupine i pojedince, već o razvoju prilika za suradnju, jačanje održivosti organizacija i poduzeća, stvaranje inovacija te korištenje svih dobrobiti koje nam raznolikost može ponuditi.

John Gasparac, predsjednik uprave PwC-a u svojoj izjavi je naglasio da je PwC globalna organizacija koja posluje na načelima održivog poslovanja te kao takva politiku raznolikosti ima ugrađenu u svoje temelje. U Hrvatskoj vidim najviše prostora za napredak u poštovanju rodne i spolne ravnopravnosti. .

Marinko Došen, predsjednik uprave AD Plastika rekao je: Biti ambasador Povelje o raznolikosti za mene je odgovornost, ali prije svega zadovoljstvo što osobno mogu doprinijeti razvoju i napretku ovog projekta. Ovo je još jedno u nizu priznanja AD Plastik Grupi za ostvarene rezultate i napredak u području održivog razvoja. Povelja o raznolikosti obvezuje nas na stvaranje poticajnog poslovnog okruženja u kojem se prihvaća raznolikost i prava na jednakost, a koje siguran sam svi želimo. Svi moraju imati jednake mogućnosti prilikom zapošljavanja, ali i u napredovanju i nagrađivanju tijekom karijere, a za ostvarenje tog cilja stručnost i kompetencije jedini su ispravan kriterij. Pozivam kolege gospodarstvenike da postanu potpisnici Povelje o raznolikosti, jer ljudska prava i jednakost jedna su od važnijih obilježja modernog društva.

Goran Ražnjević, predsjednik uprave Ilirije Biograd izjavio je: Biti ambasador Povelje raznolikosti u prvom redu doživljavam kao priznanje poslovnom sustavu koji je kao takav prepoznat u hrvatskoj poslovnoj zajednici što je ujedno i priznanje svim sadašnjim i bivšim zaposlenicima kompanije u ovih 60 godina njenog postojanja koji su svojim znanjem, iskustvom i radom doprinjeli stvaranju ne samo uspješne kompanije već i kompanije koji su mnogi prepoznali kao društveno odgovoran poslovni sustav koji nadasve poštuje raznolikost kao svoje bogatstvo i priliku. Turistička industrija  počiva na raznolikosti i ona je sastavni dio njenog poslovanja 24 sata na dan 365 dana u godini. Turistu, naši gosti, putuju i istražuju baš da bi upoznali tu raznolikost kultura, povijesnog naslijeđ, jezika i gastronomije itd., a upravo je raznolikost ono što nas čini posebnim i drugčijim od ostalih. Unutarnja raznolikost kompanije odnosno raznolikosti među našim zaposlenicima vrednujemo kao bogatstvo znanja i iskustva usmjeravajući je u stvaranje zajedništva, vredujući  svakog pojedinca isključivo kroz rad, zalaganje, odnos prema gostu i želju da bude sastavni dio jednog šireg tima. Osobno osjećam veliku odgovornost što je kompanija uspijela, i u trenucima kad se suočavala sa brojnim izazovima, i dalje baštiniti vrijednosti svojih prednika, vrijednosti industrije kojoj pripada a istovremeno u zajednici biti prepoznata upravo po tim vrijednostima i široj društvenoj odgovornosti.